Overslaan en naar de inhoud gaan

Zieke Sanne naar Barcelona voor nieuwe onderzoeken

Geplaatst opwoensdag 12 mei 2021 - 15:11

De zieke Sanne van Enckevort uit Sevenum vliegt vrijdag naar Barcelona om daar opnieuw onderzocht en geopereerd te worden. Om dit mogelijk te maken hebben vrienden en familie eerder dit jaar een crowdfundingsactie gehouden, waarmee 60.000 euro is opgehaald.

Sanne lijdt aan Cranio Cervicale Instabiliteit (CCI) en Atlanto Axiale Instabiliteit (AAI). Daarbij is er onder meer sprake van uitgerekte gewrichtsbanden, waardoor wervels verschuiven. Aandoeningen waar weinig over bekend is, maar die grote levensbedreigende gevolgen hebben.

Nekwervels vastgezet
Vorig jaar mei is Sanne dankzij een eerste crowdfundingsactie ook al geopereerd in Barcelona. Toen zijn haar bovenste drie nekwervels vastgezet aan haar schedel, met behulp van een titanium constructie en donorbot. De ingreep was succesvol. Toch verslechterde de toestand van de Sevenumse na een aantal maanden weer en kwamen oude klachten terug. Daarom startten vrienden en familie opnieuw een crowdfundingsactie.

Lees ook: Streefbedrag crowdfundingsactie voor zieke Sanne behaald

Nieuwe onderzoeken
In een speciaal ingericht vliegtuig vertrekt Sanne vrijdag samen met haar vriend Tom naar Barcelona. Daar vinden vanaf maandag nieuwe onderzoeken en gesprekken met artsen plaats. Waarschijnlijk wordt Sanne later volgende week geopereerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen