Overslaan en naar de inhoud gaan

Zieke prins uit Horst wil dat alle activiteiten doorgaan

Geplaatst opmaandag 4 februari 2019 - 14:06

Prins Lars I van carnavalsvereniging D'n Dreumel uit Horst wil ondanks zijn ernstige ziekte dat alle activiteiten doorgaan.

Er zijn ondanks dat wel wat aanpassingen in het programma. De keuzes zijn door de carnavalsvereniging in goed overleg met Prins Lars en Prinses Cindy gemaakt.

Leukemie
Zaterdag 26 januari werd Lars Thijssen uitgeroepen tot prins van carnavalsvereniging D'n Dreumel. In dat weekend kreeg hij ook onverklaarbare klachten. Maandag ging hij meteen met zijn vrouw naar de dokter. Die stuurde hem door naar een specialist in het ziekenhuis. Na verschillende onderzoeken bleek dat Thijssen een vorm van leukemie heeft.

Toch prins
Ondanks het slechte nieuws voelt Lars Thijssen zich hoe dan ook de prins dit jaar. Vorst van D'n Dreumel, Pim Minkenberg, zal bij afwezigheid van de prins de ceremoniële taken waarnemen.

Geen receptie
Alle activiteiten zullen doorgaan zoals deze nu zijn gepland, met uitzondering van de receptie op 16 februari. In plaats van de receptie zal er een ledenbijeenkomst worden georganiseerd waarbij de leden van D'n Dreumel als vereniging, inclusief partners, een besloten samenkomen hebben.

Afwezigheid
Bij elke gelegenheid zal er aandacht besteed worden aan de eventuele afwezigheid van Prins Lars, Prinses Candy en de adjudanten. De uittrekkende groep zal met het bestuur ook de recepties van carnavalsverenigingen in de gemeente Horst aan de Maas blijven bezoeken en D'n Dreumel vertegenwoordigen.

Optocht
De prinsenwagen van Lars I zal niet te zien zijn in de optocht van dit jaar. Tijdens de carnavalsdagen zal de uittrekkende groep carnaval blijven vieren en D'n Dreumel presenteren.

"We zijn van mening dat we door de aanpassingen op gepaste wijze invulling geven aan deze ongebruikelijke situatie", aldus de carnavalsvereniging.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen