Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ziek geweest? Houd je toch aan de richtlijnen!'

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 14:32

Infectie-arts Christian Hoebe van de GGD Zuid-Limburg waarschuwt mensen die denken al ziek te zijn geweest door het coronavirus, zich toch gewoon aan de richtlijnen te houden.

Volgens Hoebe kun je op basis van vastgestelde gevallen van de Covid-19 ziekte en de sterftecijfers vaststellen dat er 20.000 tot 30.000 Limburgers besmet zijn of zijn geweest met het coronavirus. Sommigen hebben er amper iets van gemerkt, anderen hebben thuis uitgeziekt. Maar ze blijven allemaal zitten met de vraag: heb ik het nou gehad of niet?

Leuk
"Ik snap heel goed dat die mensen dat willen weten. Maar dit is leuk om te weten, maar niet nodig voor het beleid dat nu wordt gevoerd", zegt Hoebe. "Er komen wel studies met steekproeven onder de bevolking naar antistoffen in het bloed om te weten hoeveel mensen er besmet zijn geweest en van welke leeftijd."

Onzekerheid
Al die Limburgers die in de afgelopen periode ziek zijn geweest en vermoeden dat ze het virus hebben gehad, blijven dus in onzekerheid. En vanwege die onzekerheid raadt Hoebe daarom ook deze mensen aan om zich te houden aan de richtlijnen die voor iedereen gelden. Blijf zoveel mogelijk thuis, beperk sociale contacten, was je handen regelmatig.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen