Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeventiger legt beslag op eerste Limburgse Buuttecup

Geplaatst opzondag 25 november 2018 - 20:02

De eerste Limburgse Buuttecup is gewonnen door Wiel Vinken uit Kerkrade.

Het publiek in de schouwburg in Heerlen vond de buut van de 79-jarige Vinken de beste van de zeven deelnemers.

Geen vakjury
Anders dan bij de Limburgse buuttekampioenschappen, bepaalt hier het publiek en niet een vakjury de winnaar. "Ik heb vier keer met de Limburge kampioenschappen meegedaan, maar ben nooit buuttekampioen geworden. Wel won ik steeds de publieksprijs. Wat mooi dat ik deze cup als eerste pak", zegt Vinken.

Minder streng
De organisatie zegt niet te willen concurreren met het Limburgse kampioenschap. "Het zijn evenementen die prima samen kunnen gaan. Het is ook iets dat in Brabant gebeurt", zegt Frank Vroomen. Hij zegt ook geen signaal te willen afgeven aan het kampioenschap, door voor een andere jurering te kiezen. "Hier zijn ook minder strenge regels. Zo mag iemand een oude buut brengen en wordt er niet zo scherp gelet op de overschrijding van de buuttetijd van vijftien minuten."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen