Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeventien toerfietsers op de bon geslingerd in Heuvelland

Geplaatst opzondag 16 mei 2021 - 16:15

De politie heeft zondag tijdens de campagne 'Ik fiets vriendelijk' zeventien toerfietsers in het Heuvelland een bekeuring gegeven.

Agenten zagen diverse overtredingen voorbijkomen. Zo negeerden sommigen rood licht en reden andere fietsers over trottoirs. In totaal werden 175 toerfietsers aangesproken op hun gedrag.

Goed bedrag beloond
Met de campagne wil de politie de nadruk leggen op de invloed van zowel gewenst als ongewenst gedrag van fietsers op hun medeweggebruikers. Daarnaast besteedde de politie ook aandacht aan goed fietsgedrag. Motoragenten van politie Limburg deelden samen met verkeersregelaars van motorverenigingen groene ventieldopjes en bellen uit aan fietsers die zich aan de regels hielden.

Signalen bewoners
Daarnaast luistert de politie hiermee naar de signalen van bewoners in het Heuvelland. Zij ondervinden namelijk regelmatig hinder van fietsers op bijvoorbeeld zonnige dagen. De volgende actie vindt plaats op zondag 11 juli.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen