Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zeventien dna-sporen Jos Brech op kleding Nicky Verstappen

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 21:14

Het dna van Jos Brech is op zeker zeventien plekken op de kleding van Nicky Verstappen gevonden.

Maar het staat niet vast dat het om zogenoemde dadersporen gaat. Dat vertelt een onderzoeker van het NFI vrijdagavond aan De Telegraaf.

Pyjama en onderbroek
De dna-sporen, die mogelijk uit speeksel, huidmateriaal en haren bestaan, zijn onder andere gevonden op een pyjama, de tailleband en de binnenkant van de onderbroek van Nicky. Uit het onderzoek komt niet naar voren of het dna na 'onschuldig contact' voor zijn overlijden is achtergebleven of na het overlijden. Volgens de krant omschrijft justitie de sporen van Brech wel als 'delict-gerelateerd'.

100 procent match
Tot op heden was alleen bekend dat dna van Brech op kleding van Nicky was gevonden en dat er een 100 procent match was. Brech ontkent dat hij iets te maken heeft met de dood van Nicky. Ook ontkent hij dat hij de jongen seksueel heeft misbruikt en ontvoerd of meegenomen heeft. Hoe het dna van Brech op de kleding van Nicky terecht is gekomen, is dan ook nog altijd onduidelijk.

Lees ook: Familie Nicky na ontkenning: 'Belangrijkste niet beantwoord'

Grote belangstelling
Brech moet volgende week woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat dan om een pro formazitting waarin de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld. Brech zal zelf aanwezig zijn bij de zitting. De rechtbank in Maastricht verwacht grote belangstelling en heeft daarom twee extra rechtszalen vrijgemaakt waar het publiek de zaak kan volgen op beeldschermen. Een derde zaal is gereserveerd voor de nabestaanden en de pers.

Lees ook: Rechtbank reserveert extra zalen voor zaak Jos Brech

Bekijk hier het volledige dossier van de zaak Nicky Verstappen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen