Overslaan en naar de inhoud gaan

Zevende zege volleybalsters in Nations League

Geplaatst opdinsdag 8 juni 2021 - 19:03

De Nederlandse volleybalsters, met spelverdeelster Britt Bongaerts, hebben zege nummer zeven binnen bij de Nations League in het Italiaanse Rimini.

De ploeg van bondscoach Avital Selinger won vrij overtuigend van Canada met 3-0 (25-19, 25-12 en 25-21).

Derde overwinning
Het was de derde zege in drie dagen tijd; Oranje versloeg maandag Polen met 3-2 en zondag Japan met 3-0. In de stand staat de ploeg vierde van de zestien deelnemende landen in het toernooi, dat in vijf weken tijd wordt afgewerkt in een 'bubbel'.

Nederland was veel sterker dan de Canadese ploeg en had eigenlijk geen moment iets te duchten van de tegenstander. Bondscoach Selinger greep alleen even in de derde set in, toen de ploeg in zijn ogen te veel bezig was met 'mooie' punten. De zege binnenhalen was belangrijker, zei hij in de time-out. Nika Daalderop leverde met een lepe boogbal het winnende punt af. .

De speelster met de meeste punten was Anne Buijs (15). Juliët Lohuis maakte er 12 en Eline Timmerman 10.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen