Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeven sportzalen in Maastricht gaan dicht

Geplaatst opdonderdag 13 november 2014 - 6:19

De gemeente Maastricht wil tussen nu en 2017 zeven sport- en gymzalen in de stad sluiten.

Het is een eerste stap op weg naar een efficiënter gebruik van de binnensportlocaties in de stad.

Tegen de vlakte
De sportzalen van Heer (Petrus Bandenplein), Boschpoort en Biesland en de gymzalen in Itteren, Wittevrouwenveld, Nazareth en Limmel gaan tegen de vlakte of krijgen een andere bestemming, zo staat in een presentatie van het stadsbestuur. De zalen zijn te oud, kosten te veel qua onderhoud en/of kennen een te lage bezettingsgraad.

Daarnaast denkt de gemeente dat voor de genoemde zalen binnen een grens van één kilometer voldoende alternatieven zijn.

Sportzalen staan veel leeg
Maastricht constateerde eerder al dat er snel iets moet gebeuren. In totaal staan de binnensportaccommodaties die de stad telt 61 procent van de beschikbare tijd leeg. De zeventien gymzalen die de stad nu kent, worden voor slechts 26 procent van de tijd verhuurd. Daarbij wordt uitgegaan van veertien uur per dag, zeven dagen per week. De acht sportzalen worden maar voor 32 procent ingevuld door sporters.

Piekmomenten
De problemen treden vooral overdag op. Dan is er in de zalen nauwelijks activiteit, terwijl er in de avond, zeker op werkdagen, wel voldoende 'piekmomenten' zijn, zo constateert de gemeente. Er werd zelfs geconstateerd dat Maastricht behoefte heeft aan een extra hal, die nu wordt gebouwd in de wijk Randwyck.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Gymzalen Weert gesloten
Gaan er in Maastricht nog twee gymzalen dicht?
Nieuwe sporthal in Maastricht valt miljoen duurder uit
sporthal sporten turnen
Drie sporthallen in Maastricht dicht vanwege legionella
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen