Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeven kinderen weggehaald bij pleeggezin in Ell

Geplaatst opdinsdag 28 juli 2020 - 12:11

Zeven pleegkinderen zijn eerder deze maand weggehaald bij gezinsboederij Heykeshoeve in Ell, omdat de veiligheid van de kinderen volgens de voogden in het geding was.

Het gaat om kinderen in de leeftijd van drie tot twaalf jaar. Dat meldt De Limburger. Dinsdag dient er achter gesloten deuren een rechtszaak waarin de Heykeshoeve de onmiddellijke terugkeer van de kinderen eist.

Weggehaald
Een aantal medewerkers van de stichting William Schrikker, die de voogdij over vier van de zeven kinderen heeft, stond op vrijdag 10 juli opeens voor deur van de Heykeshoeve in Ell. Ze eisten dat de kinderen direct meekwamen. Een week later heeft Jeugdzorg Brabant de drie andere kinderen bij de gezinsboerderij weggehaald, schrijft de krant.

Volgens woordvoerder Bas de Koning heeft stichting Schrikker de kinderen opgehaald op indicatie van de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. "Daar waren tips binnengekomen dat de leefomstandigheden van de kinderen onveilig waren", zegt De Koning tegen De Limburger.

Intimiderend
Suze Oudenhoven, advocate van Heykeshoeve, noemde de acties van beide voogdstichtingen intimiderend voor zowel de kinderen als de twee pleegouders. Ze denkt aan een revanche-actie van de stichting Schrikker, omdat ze onder verscherpt toezicht zijn geplaatst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen