Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeven gewonden bij steekpartij azc Echt, verdachte opgepakt

Geplaatst opwoensdag 21 april 2021 - 22:53

Bij een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Echt zijn woensdagavond zeven mensen gewond geraakt. De verwondingen van twee slachtoffers zijn zeer ernstig.

De politie heeft een 24-jarige bewoner van het azc aangehouden. Volgens de politie vond het incident plaats rond 22.15 uur.

Traumahelikopter
Een correspondent ter plaatse meldt dat de hulpdiensten massaal aanwezig waren. Veel politiewagens en negen ambulances stonden op het terrein van het azc. Ook een traumahelikopter en een medisch team uit Duitsland werden opgeroepen.

Zeven mensen raakten bij het steekincident gewond, waarvan twee zeer ernstig. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht voor medische zorg.

Arrestatie
De 24-jarige verdachte werd snel na het incident aangehouden. Het is nog niet bekend waarom de man op zeven mensen instak.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren is woensdagavond gaan kijken naar de situatie in het azc. Volgens hem was de aanleiding voor het steekincident een 'intern conflict'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen