Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zeven gewonden bij grote uitslaande woningbrand Slenaken

Geplaatst opzondag 7 januari 2018 - 9:36

De brandweer is zondagmorgen met veel voertuigen uitgerukt naar een grote uitslaande woningbrand in Slenaken. Daarbij zijn zeven mensen gewond geraakt, onder hen drie politieagenten.

Het vuur ontstond even na 09:00 uur in een vrijstaande woning aan de Maastrichterweg.

Gewonden
Bij de brand raakte een ouder echtpaar gewond. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook raakten drie politieagenten en twee omwonenden gewond toen zij samen met de vrouw de man probeerden te redden. Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben zowel de agenten, de vrouw en de twee omwonenden rook ingeademd. Zij werden ter plekke behandeld. Hoe het met de man gaat, is niet bekend.

Sluit ramen en deuren
De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, omdat er asbest vrijkwam. Drie omliggende woningen die direct in de rook lagen, werden ontruimd. De geëvacueerde bewoners werden in de omgeving opgevangen.

Video: Track'88

Grip 1
De brand begon zondagmorgen als een binnenbrand, maar werd al snel een uitslaande brand. De hulpdiensten schaalden snel op naar grip 1. De brandweerlieden konden vanwege instortingsgevaar niet naar binnen om te blussen en moesten het vuur van buitenaf onder controle zien te krijgen. De omgeving werd daarbij afgezet door de politie.

Foto: Nifoma

De woning is door de brand dermate beschadigd dat die als verloren kan worden beschouwd. Rond 11:30 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven.

Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen