Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zeven gewonden bij grote uitslaande woningbrand Slenaken

Geplaatst opzondag 7 januari 2018 - 9:36

De brandweer is zondagmorgen met veel voertuigen uitgerukt naar een grote uitslaande woningbrand in Slenaken. Daarbij zijn zeven mensen gewond geraakt, onder hen drie politieagenten.

Het vuur ontstond even na 09:00 uur in een vrijstaande woning aan de Maastrichterweg.

Gewonden
Bij de brand raakte een ouder echtpaar gewond. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook raakten drie politieagenten en twee omwonenden gewond toen zij samen met de vrouw de man probeerden te redden. Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben zowel de agenten, de vrouw en de twee omwonenden rook ingeademd. Zij werden ter plekke behandeld. Hoe het met de man gaat, is niet bekend.

Sluit ramen en deuren
De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, omdat er asbest vrijkwam. Drie omliggende woningen die direct in de rook lagen, werden ontruimd. De geëvacueerde bewoners werden in de omgeving opgevangen.

Video: Track'88

Grip 1
De brand begon zondagmorgen als een binnenbrand, maar werd al snel een uitslaande brand. De hulpdiensten schaalden snel op naar grip 1. De brandweerlieden konden vanwege instortingsgevaar niet naar binnen om te blussen en moesten het vuur van buitenaf onder controle zien te krijgen. De omgeving werd daarbij afgezet door de politie.

Foto: Nifoma

De woning is door de brand dermate beschadigd dat die als verloren kan worden beschouwd. Rond 11:30 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven.

Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen