Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeven gewonden bij grote uitslaande woningbrand Slenaken

Geplaatst opzondag 7 januari 2018 - 9:36

De brandweer is zondagmorgen met veel voertuigen uitgerukt naar een grote uitslaande woningbrand in Slenaken. Daarbij zijn zeven mensen gewond geraakt, onder hen drie politieagenten.

Het vuur ontstond even na 09:00 uur in een vrijstaande woning aan de Maastrichterweg.

Gewonden
Bij de brand raakte een ouder echtpaar gewond. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook raakten drie politieagenten en twee omwonenden gewond toen zij samen met de vrouw de man probeerden te redden. Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben zowel de agenten, de vrouw en de twee omwonenden rook ingeademd. Zij werden ter plekke behandeld. Hoe het met de man gaat, is niet bekend.

Sluit ramen en deuren
De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, omdat er asbest vrijkwam. Drie omliggende woningen die direct in de rook lagen, werden ontruimd. De geƫvacueerde bewoners werden in de omgeving opgevangen.

Video: Track'88

Grip 1
De brand begon zondagmorgen als een binnenbrand, maar werd al snel een uitslaande brand. De hulpdiensten schaalden snel op naar grip 1. De brandweerlieden konden vanwege instortingsgevaar niet naar binnen om te blussen en moesten het vuur van buitenaf onder controle zien te krijgen. De omgeving werd daarbij afgezet door de politie.

Foto: Nifoma

De woning is door de brand dermate beschadigd dat die als verloren kan worden beschouwd. Rond 11:30 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven.

Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen