Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeven dagen geen treinen tussen Venlo en Helmond

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 12:45

Vanwege werkzaamheden aan het spoor bij Venlo rijden er van maandag 4 november tot en met zondag 10 november geen treinen tussen Venlo en Helmond. Op het traject worden (snel)bussen ingezet.

In deze dagen wordt de bouw van de nieuwe spooraansluiting richting de nieuwe railterminal op bedrijventerrein Greenport Venlo afgerond.

(Snel)bussen
Tijdens de werkzaamheden rijden er een week lang geen treinen tussen Venlo en Helmond. De NS zet snel- en stopbussen in. Op zaterdag 9 november rijden er daarnaast ook geen treinen van Arriva op de Maaslijn tussen Venlo en Venray. En op zondag 10 november rijden er geen treinen tussen Roermond en Venray.

Railterminal
Vanaf half 2020 kunnen goederentreinen via de nieuwe aansluiting hun containers laden en lossen bij de nieuwe railterminal op bedrijventerrein Greenport Venlo, vlak bij de Duitse grens.

Aansluiting
De werkzaamheden gingen in november 2018 al van start. Er is inmiddels aan de westkant een wissel aangelegd zodat treinen straks af kunnen slaan naar de toekomstige railterminal.

Voor de treinen die vanuit Duitsland komen, is er tussen de hoofdsporen een extra stuk spoor neergelegd. Hier kunnen de goederentreinen straks wachten tot ze de oversteek veilig kunnen maken.

Veiligheid testen
Voordat dit nieuwe spoor daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen, moet de beveiliging eerst uitgebreid getest worden. Daar wordt maandag 4 november mee gestart.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen