Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zeven agenten verdacht in Horster politie-affaire'

Geplaatst opzondag 13 juni 2021 - 20:21

Het Openbaar Ministerie verdenkt zeven agenten en oud-agenten van de politie in Horst van strafbare feiten, blijkt uit een onderzoek door de Rijksrecherche.

Dat meldt De Limburger zondagavond. De krant deed uitgebreid onderzoek naar de affaire.

Lees ook: Tegel voor Limburger-journalisten Van Beek en Van Hulst

Regels aan de laars
De basiseenheid Horst raakte in opspraak toen bleek dat agenten in hun gretigheid om criminelen te arresteren, opsporingsregels aan hun laars lapten. Vijf agenten waren al eerder ontslagen na een onderzoek door de politie zelf, zes anderen kregen disciplinaire straffen. Of de twee andere verdachten nog bij de politie werken is onbekend. Ook staat nog niet vast of de verdachten daadwerkelijk voor de rechter komen.

Lees ook: Vijf Horster agenten ontslagen na wangedrag

Zaken kapot
Uit het onderzoek blijkt verder dat tien zaken van de Horstse politie door de affaire 'kapot' zijn. Dat betekent dat het OM de vervolging moest staken, dat de straf niet kon worden voltrokken of dat de verdachten op een andere manier vrijuit gingen.

De misstanden in Horst kwamen begin 2019 aan het licht. Het OM bekeek sindsdien 1307 zaken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen