Rieu vrijthof

Raad voorstander uitbreiding Vrijthofconcerten Rieu

Een krappe meerderheid van de Maastrichtse gemeenteraad ziet een uitbreiding van de zestigdagennorm op het Vrijthof wel zitten. Daardoor zou André Rieu zijn concertreeks volgend jaar kunnen uitbreiden.

Rieu vrijthof
Maastricht buigt zich over uitbreiding dagennorm Vrijthof

De gemeenteraad in Maastricht buigt zich dinsdagavond over de eenmalige uitbreiding van de zogenaamde zestigdagennorm voor evenementen op het Vrijthof.

Kermis Vrijthof Maastricht (2019 of 2018) (12 sep 2020)
Dagennorm Vrijthof: opbouwdagen niet in te korten

De eenmalige uitbreiding van de zestigdagennorm op het Vrijthof in Maastricht houdt de gemoederen bezig. De kermis verplaatsen, om André Rieu en Magisch Maastricht meer dagen op het historische plein te geven, was geen optie. De op- en afbouwdagen op het Vrijthof blijken ook niet in te perken te zijn.

Kermis Vrijthof Maastricht (2019 of 2018) (12 sep 2020)
Dagennorm Vrijthof: Kermis verplaatsen voor Rieu geen optie

De kermis van het Vrijthof in Maastricht naar een andere locatie in de stad verplaatsen is geen optie. Volgens een gemeentewoordvoerder is de tiendaagse Servaaskermis een vast evenement op het historische stadsplein.

Rieu vrijthof
PvdA Maastricht tegen uitbreiding dagennorm Vrijthof

De PvdA in de gemeente Maastricht ziet niks in uitbreiding van de zestigdagennorm voor het Vrijthof.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten