Rieu vrijthof

Raad voorstander uitbreiding Vrijthofconcerten Rieu

Een krappe meerderheid van de Maastrichtse gemeenteraad ziet een uitbreiding van de zestigdagennorm op het Vrijthof wel zitten. Daardoor zou André Rieu zijn concertreeks volgend jaar kunnen uitbreiden.

Rieu vrijthof
Maastricht buigt zich over uitbreiding dagennorm Vrijthof

De gemeenteraad in Maastricht buigt zich dinsdagavond over de eenmalige uitbreiding van de zogenaamde zestigdagennorm voor evenementen op het Vrijthof.

Kermis Vrijthof Maastricht (2019 of 2018) (12 sep 2020)
Dagennorm Vrijthof: opbouwdagen niet in te korten

De eenmalige uitbreiding van de zestigdagennorm op het Vrijthof in Maastricht houdt de gemoederen bezig. De kermis verplaatsen, om André Rieu en Magisch Maastricht meer dagen op het historische plein te geven, was geen optie. De op- en afbouwdagen op het Vrijthof blijken ook niet in te perken te zijn.

Kermis Vrijthof Maastricht (2019 of 2018) (12 sep 2020)
Dagennorm Vrijthof: Kermis verplaatsen voor Rieu geen optie

De kermis van het Vrijthof in Maastricht naar een andere locatie in de stad verplaatsen is geen optie. Volgens een gemeentewoordvoerder is de tiendaagse Servaaskermis een vast evenement op het historische stadsplein.

Rieu vrijthof
PvdA Maastricht tegen uitbreiding dagennorm Vrijthof

De PvdA in de gemeente Maastricht ziet niks in uitbreiding van de zestigdagennorm voor het Vrijthof.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten