Overslaan en naar de inhoud gaan

Zestien mensen azen op ambtsketen Horst aan de Maas

Geplaatst opwoensdag 28 november 2018 - 14:05

Zestien kandidaten hebben gereageerd op de vacature voor burgermeester in de gemeente Horst aan de Maas.

Vijf sollicitanten zijn CDA'ers, drie zijn lid van de PvdA en drie zijn lid van de VVD. Ook heeft er een D66'er zich aangemeld.

Vrouwen
Daarnaast zijn nog twee kandidaten lid van een lokale partij en twee sollicitanten die geen lid zijn van een politieke partij. Zes sollicitatiebrieven zijn geschreven door een vrouw. De Provincie meldt dat de meeste kandidaten een ambtelijke of een politiek bestuurlijke achtergrond hebben.

Binnen een paar maanden
Momenteel is Ina Leppink-Schuitema, oud-wethouder van Venlo, nog waarnemend burgemeester. Dat gebeurde na het vertrek van Kees van Rooij vorig jaar. Het is de bedoeling dat Lepping-Schuitema binnen een paar maanden wordt opgevolgd.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen