Overslaan en naar de inhoud gaan

Zestien koeien vast in gierput: minstens vier runderen dood

Geplaatst opzondag 7 februari 2021 - 16:16

Zestien koeien zijn zondag in een gierput beland in Holset bij Lemiers. Minstens vier runderen hebben het niet overleefd.

Dat meldt een woordvoerster van de brandweer. Hoe de koeien in de gierput bij een boerderij terecht zijn gekomen, is niet duidelijk. Wel is de brandweer al sinds zondagochtend 8:30 uur in de weer om de grazers eruit te halen.

Bevrijden
Omstreeks 16:00 uur hebben de brandweerlieden uit Mechelen en Vaals acht koeien weten te bevrijden. Vier uur later bleken dit er zestien te zijn.

De koeien werden met behulp van een takel bevrijd en werden meteen door een veearts nagekeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen