Overslaan en naar de inhoud gaan

Zestien koeien vast in gierput: minstens vier runderen dood

Geplaatst opzondag 7 februari 2021 - 16:16

Zestien koeien zijn zondag in een gierput beland in Holset bij Lemiers. Minstens vier runderen hebben het niet overleefd.

Dat meldt een woordvoerster van de brandweer. Hoe de koeien in de gierput bij een boerderij terecht zijn gekomen, is niet duidelijk. Wel is de brandweer al sinds zondagochtend 8:30 uur in de weer om de grazers eruit te halen.

Bevrijden
Omstreeks 16:00 uur hebben de brandweerlieden uit Mechelen en Vaals acht koeien weten te bevrijden. Vier uur later bleken dit er zestien te zijn.

De koeien werden met behulp van een takel bevrijd en werden meteen door een veearts nagekeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen