Overslaan en naar de inhoud gaan

Zestien jaar voor doden buuttereedner Schrijen

Geplaatst opdinsdag 9 februari 2021 - 13:50

De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag zestien jaar cel opgelegd aan de 27-jarige Carli A. voor het doden van buuttereedner of tonpraoter Frank Schrijen (56) uit Boxmeer.

De straf is conform de eis.

Seksdate
De ook in Limburg bekende carnavalsartiest werd gedood nadat de twee op 26 februari vorig jaar een seksdate hadden. A. had die afspraak gemaakt met de bedoeling Schrijen te beroven van zijn geld. De uit Trinidad en Tobago afkomstige A. woonde destijds in het azc in Echt.

Doodgestoken
Toen dat niet vanzelf ging, sloeg hij met een stuk hout en bond hij Schrijen vast. Nadat die zich loswurmde en een mes pakte, ontstond een tweede worsteling. Daarbij pakte A. het mes van Schrijen af en stak hij hem 'met kracht' dood, aldus de rechtbank.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen