Overslaan en naar de inhoud gaan

Zespartijencoalitie Maastricht heeft akkoord klaar

Geplaatst opmaandag 4 juni 2018 - 19:51

De onderhandelingen voor de coalitie van zes partijen in Maastricht zijn afgerond.

Het akkoord van de onderhandelaars van CDA, SPM, GroenLinks, D66, VVD en SP is maandag gepresenteerd. Die coalitie heeft 26 van de 39 zetels in de Maastrichtse gemeenteraad.

Wethouders
Elke partij levert een full-time wethouder. De kandidaat-wethouder voor het CDA is Vivianne is Heijnen, die ook eerste locoburgemeester wordt. De Senioren Partij Maastricht schuift Jim Janssen naar voren, GroenLinks wil dat Gert-Jan Krabbendam plaatsneemt in het college. Voor D66 is Bert Jongen kandidaat, John Aarts gaat namens de VVD het college in en de SP vaardigt Mara de Graaf-van Haasen af.

Niet dichtgetimmerd
De partijen hebben voorgenomen om de komende periode Maastricht 'in samenspraak met raad, stad en regio' te besturen. Om ruimte te bieden aan het debat is het coalitieakkoord niet aan alle kanten dichtgetimmerd, maar is alleen op hoofdlijnen vastgelegd hoe de coalitiepartijen hun plan 'Maastricht onbegrensd en ontspannen' gaan vormgeven.

Het is ook de bedoeling dat het plan gaat dienen als fundament voor een nieuwe stadvisie die de komende twaalf maanden moet worden opgesteld.

Goedkeuring
Het onderhandelaarsakkoord moet nog worden goedgekeurd, en moet op 11 juni leiden tot een definitief coalitieakkoord. Een week later wordt het gepresenteerd. Dan worden ook de wethouderskandidaten voorgedragen.

In het akkoord is er onder meer veel aandacht voor armoedebestrijding en duurzaamheid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen