Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zespartijencoalitie Maastricht heeft akkoord klaar

Geplaatst opmaandag 4 juni 2018 - 19:51

De onderhandelingen voor de coalitie van zes partijen in Maastricht zijn afgerond.

Het akkoord van de onderhandelaars van CDA, SPM, GroenLinks, D66, VVD en SP is maandag gepresenteerd. Die coalitie heeft 26 van de 39 zetels in de Maastrichtse gemeenteraad.

Wethouders
Elke partij levert een full-time wethouder. De kandidaat-wethouder voor het CDA is Vivianne is Heijnen, die ook eerste locoburgemeester wordt. De Senioren Partij Maastricht schuift Jim Janssen naar voren, GroenLinks wil dat Gert-Jan Krabbendam plaatsneemt in het college. Voor D66 is Bert Jongen kandidaat, John Aarts gaat namens de VVD het college in en de SP vaardigt Mara de Graaf-van Haasen af.

Niet dichtgetimmerd
De partijen hebben voorgenomen om de komende periode Maastricht 'in samenspraak met raad, stad en regio' te besturen. Om ruimte te bieden aan het debat is het coalitieakkoord niet aan alle kanten dichtgetimmerd, maar is alleen op hoofdlijnen vastgelegd hoe de coalitiepartijen hun plan 'Maastricht onbegrensd en ontspannen' gaan vormgeven.

Het is ook de bedoeling dat het plan gaat dienen als fundament voor een nieuwe stadvisie die de komende twaalf maanden moet worden opgesteld.

Goedkeuring
Het onderhandelaarsakkoord moet nog worden goedgekeurd, en moet op 11 juni leiden tot een definitief coalitieakkoord. Een week later wordt het gepresenteerd. Dan worden ook de wethouderskandidaten voorgedragen.

In het akkoord is er onder meer veel aandacht voor armoedebestrijding en duurzaamheid.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen