Overslaan en naar de inhoud gaan

Zespartijencoalitie Maastricht heeft akkoord klaar

Geplaatst opmaandag 4 juni 2018 - 19:51

De onderhandelingen voor de coalitie van zes partijen in Maastricht zijn afgerond.

Het akkoord van de onderhandelaars van CDA, SPM, GroenLinks, D66, VVD en SP is maandag gepresenteerd. Die coalitie heeft 26 van de 39 zetels in de Maastrichtse gemeenteraad.

Wethouders
Elke partij levert een full-time wethouder. De kandidaat-wethouder voor het CDA is Vivianne is Heijnen, die ook eerste locoburgemeester wordt. De Senioren Partij Maastricht schuift Jim Janssen naar voren, GroenLinks wil dat Gert-Jan Krabbendam plaatsneemt in het college. Voor D66 is Bert Jongen kandidaat, John Aarts gaat namens de VVD het college in en de SP vaardigt Mara de Graaf-van Haasen af.

Niet dichtgetimmerd
De partijen hebben voorgenomen om de komende periode Maastricht 'in samenspraak met raad, stad en regio' te besturen. Om ruimte te bieden aan het debat is het coalitieakkoord niet aan alle kanten dichtgetimmerd, maar is alleen op hoofdlijnen vastgelegd hoe de coalitiepartijen hun plan 'Maastricht onbegrensd en ontspannen' gaan vormgeven.

Het is ook de bedoeling dat het plan gaat dienen als fundament voor een nieuwe stadvisie die de komende twaalf maanden moet worden opgesteld.

Goedkeuring
Het onderhandelaarsakkoord moet nog worden goedgekeurd, en moet op 11 juni leiden tot een definitief coalitieakkoord. Een week later wordt het gepresenteerd. Dan worden ook de wethouderskandidaten voorgedragen.

In het akkoord is er onder meer veel aandacht voor armoedebestrijding en duurzaamheid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen