Overslaan en naar de inhoud gaan

Zesjarige uit Heerlen haalt bijna een ton op voor KiKa

Geplaatst opdinsdag 3 april 2018 - 18:07

De zesjarige Eline Schiffelers uit Heerlen heeft bijna honderdduizend euro opgehaald voor KIKA, Stichting Kinderen Kankervrij.

Afgelopen vrijdag was de benefietavond 'Party for a Cause' van haar stichting Samen Succesvol voor KIKA. Tijdens deze avond werd meer dan 30.000 euro opgehaald.

Acties
De teller stond daarvoor al in de 50.000, door alle acties die de familie Schiffelers-Kuijer het afgelopen jaar ondernomen heeft. Zo liep de broer van Eline mee met een sponsorloop en was Eline zelf ambassadrice van de teddyberentoss van de Geleense ijshockeyclub de Eaters.

Lees ook: Zesjarig leukemiepatiëntje ambassadeur bij ijshockey

Lees ook: Video: IJs overspoeld door teddyberen bij eerste goal Eaters

Acute leukemie
In februari vorig jaar werd ontdekt dat Eline acute leukemie heeft. Sindsdien bestaat de agenda van de familie voornamelijk uit ziekenhuisbezoeken. Gelukkig gaat het de laatste maanden goed met de zesjarige.

Moed
"Het woord 'overlevingskans' wil je helemaal niet horen als het gaat om je kind", zegt moeder Annemiek, "maar daar gaat het bij kanker wél om. Eline's kans is nu 85 procent. Met dat cijfer kunnen we iets. Daar halen we moed uit."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen