Overslaan en naar de inhoud gaan

Zesde verlies op rij voor BAL uit Weert

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 21:37

Basketball Academie Limburg heeft de uitwedstrijd bij Den Helder verloren met 72-67.

Een nederlaag met een bittere bijsmaak, want bij het begin van het laatste kwart leidde BAL nog, zij het nipt.

Den Helder sloot het eerste kwart af met een minimale 16-15 voorsprong. Bij rust was het verschil gegroeid en keek BAL tegen een 36-28 achterstand aan. Na rust verliep het - net als afgelopen donderdag tegen Den Bosch - beter voor het team uit Weert. Aan het eind van het derde kwart had Weert de leiding gepakt via Elay Wirjo en twee benutte vrije worpen van Ivan Simic: 46-50. Toch was dat niet voldoende om aanspraak te maken op de winstpunten.

Spannend einde
Er ontspon zich een spannend laatste kwart. De teams gaven elkaar weinig toe en de 'Suns' leidden met nog één minuut te spelen. BAL had al bezit maar kon dat niet omzetten in een score. Den Helder kreeg onder meer nog twee vrije worpen en bracht het team van coach Radenko Varagic de zesde nederlaag op rij toe.

De laatste overwinning van BAL dateert alweer van ruim een maand geleden. Leeuwarden werd op 5 oktober in Weert verslagen (74-62).

In de stand loopt Den Helder nu verder weg bij BAL: 8 uit 9 om 4 uit 9.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen