Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes Zonnebloem-afdelingen Heuvelland gestopt

Geplaatst opvrijdag 2 januari 2015 - 17:26

Er is grote onrust ontstaan binnen de Zonnebloemregio Eijsden-Margraten nu zes van de acht afdelingsbesturen er per 1 januari mee gestopt zijn.

Cadier en Keer, Eckelrade, Margraten, Mheer/Banholt, Noorbeek en Sint Geertruid zijn het niet eens met de landelijke koerswijziging die inhoudt dat de vereniging zich meer wil focussen op (jonge) gehandicapte mensen en minder op (gezonde) ouderen.

Geen fusie
Ook voelen deze afdelingen niets voor een fusie met de regio Zuid-Oosthoek rond Epen en Vaals. Zij houden het daarom voor gezien. Binnen de regio Eijsden-Margraten gaan alleen de afdelingen Eijsden en Gronsveld door. Zij praten op dit moment zelfs over een samengaan.

Lees voor meer informatie Limburgs Dagblad en Dagblad De Limburger van zaterdag 3 januari of kijk op Krant Digitaal.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Boeren in Limburg hebben last van muizen
Vijf keer op de fiets over Limburgse 'cols'
'St. Brigidaschool in Noorbeek moet dicht'
Video: Limburgse kinderen zitten weer op school
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen