Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes Zonnebloem-afdelingen Heuvelland gestopt

Geplaatst opvrijdag 2 januari 2015 - 17:26

Er is grote onrust ontstaan binnen de Zonnebloemregio Eijsden-Margraten nu zes van de acht afdelingsbesturen er per 1 januari mee gestopt zijn.

Cadier en Keer, Eckelrade, Margraten, Mheer/Banholt, Noorbeek en Sint Geertruid zijn het niet eens met de landelijke koerswijziging die inhoudt dat de vereniging zich meer wil focussen op (jonge) gehandicapte mensen en minder op (gezonde) ouderen.

Geen fusie
Ook voelen deze afdelingen niets voor een fusie met de regio Zuid-Oosthoek rond Epen en Vaals. Zij houden het daarom voor gezien. Binnen de regio Eijsden-Margraten gaan alleen de afdelingen Eijsden en Gronsveld door. Zij praten op dit moment zelfs over een samengaan.

Lees voor meer informatie Limburgs Dagblad en Dagblad De Limburger van zaterdag 3 januari of kijk op Krant Digitaal.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Boeren in Limburg hebben last van muizen
Vijf keer op de fiets over Limburgse 'cols'
'St. Brigidaschool in Noorbeek moet dicht'
Video: Limburgse kinderen zitten weer op school
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen