Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes ton van provincie voor woningbouw Roermond

Geplaatst opdonderdag 17 december 2020 - 15:05

De provincie draagt zes ton bij aan een aantal woningbouwprojecten in Roermond.

In totaal gaat het om 83 gelijkvloerse woningen in de sociale huursector, om tijdelijke woningen in de nieuwbouwwijk Roerdelta en om 30 woongelegenheden in leegstaande winkels in de aanloopstraten naar de binnenstad.

Investering
De 83 woningen maken onderdeel uit van een bredere investering in 167 nieuwbouwwoningen in vier wijken door de woningcorporaties Wonen Zuid en Wonen Limburg.

'Mooi kerstakkoord'
De gemeente Roermond en de provincie hebben donderdag digitaal een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarin is ook de eerdere gemaakte afspraak opgenomen dat de provincie maximaal 2,2 miljoen euro bijdraagt aan de renovatie van theater De Oranjerie.

Lees ook: Budget voor renovatie De Oranjerie is eindelijk rond

Wethouder Angely Waajen van Roermond spreekt van een 'mooi kerstakkoord'. Volgens haar is het goed voor een vitale binnenstad, het theater en de woningbehoefte. "Het heeft in deze moeilijke coronatijd ook nog eens het onbedoelde en onbewuste effect dat projecten eerder kunnen worden uitgevoerd", aldus Waajen. "Ik ben een tevreden en trotse wethouder."

Ze benadrukt verder dat zonder steun van de provincie dat onmogelijk was geweest omdat daarmee de 'onrendabele top' wordt gefinancierd.

Aantrekkelijk
Gedeputeerde Andy Dritty heeft het over een 'heel mooie en veelomvattende agenda'. In zijn ogen bevorderen de woningbouwplannen de doorstroming. "Ze spelen in op de vragen van de markt. Bijvoorbeeld van senioren en starters. De verbouwing van De Oranjerie vergroot dan weer de aantrekkelijkheid van Roermond, ook voor de hele regio", zo stelt Dritty.

Eind 2022
Met de uitvoering van de woningbouwplannen moet uiterlijk eind 2022 zijn begonnen. De renovatie van De Oranjerie moet het mogelijk maken dat er ook grote producties kunnen worden opgevoerd in het theater. Ook wordt de akoestiek verbeterd.

Roermond is de tiende Limburgse gemeente waar de provincie een dergelijke overeenkomst mee sluit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen