Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes ton extra voor marketing TEFAF

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2020 - 21:46

De internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF in Maastricht krijgt de komende twee jaar zes ton extra subsidie van de provincie voor promotie en marketing.

De helft daarvan wordt dit jaar uitbetaald, de andere helft in 2021.

Betere bereikbaarheid
Het bedrag is een soort compensatie voor het niet nakomen van de afspraak om Maastricht Aachen Airport (MAA) beter bereikbaar te maken voor buitenlandse bezoekers van de TEFAF door meer verbindingen te realiseren met andere vliegvelden. Dat werd in december 2017 overeengekomen in een deal met de provincie, de gemeente Maastricht en congrescentrum MECC waarbij de TEFAF zich erop vastlegde nog tien jaar in het MECC te blijven.

Destijds was er sprake van dat de TEFAF Maastricht mogelijk zou verlaten. Maar in de praktijk zijn die nieuwe verbindingen er niet van gekomen. Vandaar dat nu is afgesproken die verplichting te schrappen, in ruil voor zes ton extra subsidie.

Deal
"Dit is het resultaat van onderhandeling", zo schrijft gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) in een mededeling van het Limburgs Parlement. Daarin maakt hij verder duidelijk dat de zes ton ook wordt verstrekt als er toch nieuwe extra internationale verbindingen komen met MAA.

Overigens blijkt uit de mededeling dat ook de TEFAF een afspraak uit december 2017 niet is nagekomen. Daarbij gaat het om het organiseren van een educatief programma in Maastricht ten tijde van de TEFAF. Maar dat is er niet van gekomen. Ook door die afspraak is nu een streep gezet.

TEFAF 2020
De aangepaste samenwerkingsovereenkomst is op 1 maart ondertekend. Dat was een week voor de TEFAF van dit jaar. Die sloot overigens een paar dagen eerder dan gepland in verband met de corona-crisis.

Lees ook: Kunstbeurs TEFAF afgelast vanwege coronavirus

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen