Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes ton extra voor marketing TEFAF

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2020 - 21:46

De internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF in Maastricht krijgt de komende twee jaar zes ton extra subsidie van de provincie voor promotie en marketing.

De helft daarvan wordt dit jaar uitbetaald, de andere helft in 2021.

Betere bereikbaarheid
Het bedrag is een soort compensatie voor het niet nakomen van de afspraak om Maastricht Aachen Airport (MAA) beter bereikbaar te maken voor buitenlandse bezoekers van de TEFAF door meer verbindingen te realiseren met andere vliegvelden. Dat werd in december 2017 overeengekomen in een deal met de provincie, de gemeente Maastricht en congrescentrum MECC waarbij de TEFAF zich erop vastlegde nog tien jaar in het MECC te blijven.

Destijds was er sprake van dat de TEFAF Maastricht mogelijk zou verlaten. Maar in de praktijk zijn die nieuwe verbindingen er niet van gekomen. Vandaar dat nu is afgesproken die verplichting te schrappen, in ruil voor zes ton extra subsidie.

Deal
"Dit is het resultaat van onderhandeling", zo schrijft gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) in een mededeling van het Limburgs Parlement. Daarin maakt hij verder duidelijk dat de zes ton ook wordt verstrekt als er toch nieuwe extra internationale verbindingen komen met MAA.

Overigens blijkt uit de mededeling dat ook de TEFAF een afspraak uit december 2017 niet is nagekomen. Daarbij gaat het om het organiseren van een educatief programma in Maastricht ten tijde van de TEFAF. Maar dat is er niet van gekomen. Ook door die afspraak is nu een streep gezet.

TEFAF 2020
De aangepaste samenwerkingsovereenkomst is op 1 maart ondertekend. Dat was een week voor de TEFAF van dit jaar. Die sloot overigens een paar dagen eerder dan gepland in verband met de corona-crisis.

Lees ook: Kunstbeurs TEFAF afgelast vanwege coronavirus

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen