Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes Sittardse gevangenen gestraft na rookbom-incident

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 17:42

Zes gevangenen, die donderdag betrokken waren bij een protestactie in de Sittardse bajes, zijn gestraft door de directie.

Zij worden gezien als de leiders of opruiers van ongeveer dertig mensen tellende groep, laat gevangeniswoordvoerder Robert Meijer weten.

Lees ook: Rookbom-incident in gevangenis mogelijk om babyfeestje

Stil protest
Donderdagmiddag werden er twee rookbommen van buitenaf over de gevangenismuur gegooid. Op dat moment waren gevangenen van afdeling B net buiten om te luchten. Zij moesten vanwege de rookbommen direct naar binnen, maar een kleine dertig man weigerde de luchtplaats te verlaten. Uiteindelijk hield een harde kern van negentien gevangenen dit stille protest een uur vol.

Erg verveeld
De directie ging in gesprek met de betrokkenen en deelde niet alleen straf uit. "Ze zijn passend gesanctioneerd", zegt woordvoerder Meijer. "Maar er is ook geluisterd naar hun frustraties. Daar kwam onder meer uit dat mensen op deze specifieke afdeling zich erg vervelen de laatste weken, mede vanwege de coronamaatregelen. We gaan kijken of we daar iets aan kunnen doen."

Roze rook
Uiteindelijk leek alle commotie veroorzaakt vanwege heugelijk familienieuws; een van de gevangenen verwacht een kindje en zijn vriendin wilde hem verrassen. Die verrassing was vermoedelijk het bommenspektakel; uit de bommetjes kwam roze rook, een signaal voor de aanstaande vader dat hij een dochter krijgt. De gevangenis onderzoekt nog of dit daadwerkelijk het verhaal achter het incident is.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten