Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes mensen opgepakt in strijd tegen drugsoverlast

Geplaatst opzaterdag 9 november 2019 - 15:10

Bij een actie van de politie in Blerick zijn vrijdag zes mensen aangehouden.

In vier woningen deden agenten 's middags en 's avonds huiszoeking. Daarbij zijn bijna drie kilo hennep, geld en twee wapens gevonden. Ook heeft de politie drie auto's in beslag genomen.

Drugshandel
De actie begon met de aanhouding van twee Polen in het centrum van Venlo 's middags. De mannen van 26 en 34 jaar hadden softdrugs bij zich. De auto waar ze in zaten is in beslag genomen. Later werden in Blerick nog eens twee mannen aangehouden voor bezit van en handel in verdovende middelen. Het gaat om twee jonge inwoners van Blerick, van 18 en 20 jaar. Ook hun auto is in beslag genomen.

Na de aanhoudingen is in vier woningen huiszoeking gedaan: twee woningen in de wijk Vastenavondkamp in Blerick, een woning in het centrum van Blerick en een woning in Tegelen. Op die laatste plek is de bewoonster opgepakt en een 24-jarige man die zich daar ophield. Zijn auto is ook in beslag genomen. Zowel de bewoonster als haar gast wordt verdacht van bezit van en handel in drugs.

Pandora
De actie werd gehouden binnen het Pandora-project, waarin de politie samenwerkt met justitie, gemeente, marechaussee en belastingdienst. Het project is bedoeld om structurele (drugs)overlast in met name de wijk Vastenavondkamp aan te pakken.

Lees ook: Grote controleactie criminaliteit in Blerickse wijk

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen