Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zes Limburgers in selectie handbalmannen

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 14:58

Bondscoach Joop Fiege van het Nederlands handbalmannenteam heeft zes Limburgers geselecteerd voor de EK Kwalificatiewedstrijden tegen Kroatië en Noorwegen.

De zes Limburgers zijn: Nicky Verjans, Jorn Smits, Jasper Adams, Luc Steins, Arjan Haenen en Toon Leenders. Van Targos Bevo Hc zijn ook nog de niet-Limburgers Nick de Kuyper en Bart Ravensbergen opgeroepen.

Sittard
De Nederlandse handballers spelen op woensdag 10 juni tegen Kroatië in Fitland XL in Sittard. De tweede wedstrijd tegen Noorwegen is op 14 juni in het Noorse Trondheim. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het Europees Kampioenschap van 17 tot en met 31 januari 2016 in Polen.

Derde
Na de twee gewonnen wedstrijden van Turkije eind april en begin mei staat Nederland derde. Deze plek geeft ook nog een kleine kans op plaatsing voor het EK. De beste nummer drie van de zeven groepen mag ook naar Polen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Zes Limburgers in selectie handbalmannen
Zes Limburgers in Nederlandse handbalselectie
Elf Limburgers in voorselectie Nederlandse handbalploeg
Zeven Limburgers in handbalselectie WK-kwalificatieduels
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen