Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes Limburgers overleden door coronavirus

Geplaatst opzondag 15 maart 2020 - 15:41

In Limburg zijn inmiddels zes patiënten overleden die met corona waren besmet. Dat zegt arts infectieziektebestrijding Christian Hoebe van de GGD Zuid-Limburg.

In totaal zijn in Nederland inmiddels 20 patiënten overleden na besmetting met het virus.

Lees ook: Aantal coronabesmettingen Limburg op 129

VieCuri
Eén van de dodelijke slachtoffers is zaterdagavond overleden in een van de ziekenhuizen van Viecuri. Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis. Het is niet bekend of de patiënt is overleden in het ziekenhuis in Venlo of Venray. Over de identiteit van de overleden patiënt doet het ziekenhuis geen mededelingen.

Genezen
Viecuri laat weten dat inmiddels ook een coronapatiënt is genezen en weer naar huis is gestuurd. “We hadden vijf patiënten en nu dus nog drie”, aldus een woordvoerder.

Veel patiënten
Het aantal besmettingen met het coronavirus in Limburg is opgelopen tot 129. Dat zijn 25 besmettingen meer dan zaterdag. Veel ziekenhuizen bereiden zich voor op een grote toeloop van patiënten. Zo heeft het Laurentius ziekenhuis in Roermond een aantal verloven ingetrokken. Het MUMC+ in Maastricht bouwt een grote tent bij de spoedeisende hulp om patiënten op te vangen.

Sociale contacten beperken
GGD-arts Hoebe roept mensen ook op om de onderlinge sociale contacten tot een minimum te beperken. Volgens de GGD-arts is het belangrijk dat de hele samenleving zich houdt aan die beperking omdat we op dit moment in dezelfde fase zitten als Italië twee weken geleden. "Dat betekent dat we in een nieuwe fase terecht zijn gekomen. Heel veel mensen zullen ziek worden. We moeten ons voorbereiden op heel veel patiënten met corona", aldus Hoebe.

Lees ook: GGD Zuid-Limburg: ‘Sociale contacten tot minimum beperken'

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen