Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes Limburgers in de race voor Gouden Kalf

Geplaatst opmaandag 27 september 2021 - 23:19

Onder meer Michel Sluysmans uit Maastricht en Jim Taihuttu uit Venlo zijn genomineerd voor een Gouden Kalf in de respectievelijke categorieën 'beste bijrol dramaserie' en 'beste film'.

Sluysmans werd genomineerd voor zijn rol in dramaserie The Spectacular. Regisseur Taihuttu werd samen met zijn collega's genomineerd voor zijn film De Oost.

Beste muziek
Actrice Saskia Temmink uit Maastricht werd net als Sluysmans uitgekozen voor de categorie 'beste bijrol dramaserie' vanwege haar personage in de serie BuZa. In de categorie 'beste muziek' maakt Gino Taihuttu eveneens uit Venlo ook kans op een Gouden Kalf door zijn aandeel in De Oost.

Martijn Lakemeier 'De Oost'
Martijn Lakemeier in De Oost
Foto: New Amsterdam Film Company

Lange documentaire
Jorrit Kleijnen uit Kerkrade is concurrent van Taihuttu in de muziekcategorie. Hij componeerde namelijk voor de film De Veroordeling. Documentairemaker Sergej Kreso uit Echt maakt kans op de prestigieuze prijs in de categorie 'beste lange documentaire' met zijn productie Here We Move Here We Groove.

De winnaars van de Gouden Kalveren worden vrijdag 1 oktober bekendgemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen