Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes Limburgers in de race voor Gouden Kalf

Geplaatst opmaandag 27 september 2021 - 23:19

Onder meer Michel Sluysmans uit Maastricht en Jim Taihuttu uit Venlo zijn genomineerd voor een Gouden Kalf in de respectievelijke categorieën 'beste bijrol dramaserie' en 'beste film'.

Sluysmans werd genomineerd voor zijn rol in dramaserie The Spectacular. Regisseur Taihuttu werd samen met zijn collega's genomineerd voor zijn film De Oost.

Beste muziek
Actrice Saskia Temmink uit Maastricht werd net als Sluysmans uitgekozen voor de categorie 'beste bijrol dramaserie' vanwege haar personage in de serie BuZa. In de categorie 'beste muziek' maakt Gino Taihuttu eveneens uit Venlo ook kans op een Gouden Kalf door zijn aandeel in De Oost.

Martijn Lakemeier 'De Oost'
Martijn Lakemeier in De Oost
Foto: New Amsterdam Film Company

Lange documentaire
Jorrit Kleijnen uit Kerkrade is concurrent van Taihuttu in de muziekcategorie. Hij componeerde namelijk voor de film De Veroordeling. Documentairemaker Sergej Kreso uit Echt maakt kans op de prestigieuze prijs in de categorie 'beste lange documentaire' met zijn productie Here We Move Here We Groove.

De winnaars van de Gouden Kalveren worden vrijdag 1 oktober bekendgemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen