Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes jaar celstraf voor leider Maastrichtse boevenbende

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 12:06

De rechtbank heeft William M. (45) een celstraf van zes jaar opgelegd. Hij wordt gezien als leider van een Maastrichtse boevenbende die zeker 44 inbraken, overvallen en autodiefstallen pleegde.

Bijzonder aan de zaak is dat de zeven andere verdachten allemaal familieleden of vrienden van William zijn.

Lees ook: Justitie wil Maastrichtse familie jarenlang achter tralies

Criminele organisatie
Zoon Jerrel zit in het dossier, waar ook vrouw Marie en neef Bruur in terugkomen. Cecilia, Lisanne, Mike en Peter zijn vrienden van William. De rechter acht bewezen dat zij, of in ieder geval de meeste betrokkenen, een criminele organisatie vormden.

Overval op Domino's
De hoogste straf is echter voor William, vanwege zijn rol als leider én betrokkenheid bij de zwaarste feiten. Zo kan volgens de rechter onder meer worden bewezen dat hij betrokken was bij een gewapende overval op een Maastrichts filiaal van pizzeria Domino's. Dat gebeurde in december 2016.

Jaren cel
Mike moet, net als bendeleider William, zes jaar brommen. Jerrel heeft ruim vier jaar cel gekregen, terwijl Peter drie jaar gevangenisstraf moet uitzitten voor zijn aandeel. Bruur en Marie werden naar huis gestuurd met voorwaardelijke straffen. Cecilia moet een taakstraf doen, net als Lisanne.

Peer Szymkowiak, advocaat van leider William, laat weten in hoger beroep te gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen