Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes jaar celstraf voor leider Maastrichtse boevenbende

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 12:06

De rechtbank heeft William M. (45) een celstraf van zes jaar opgelegd. Hij wordt gezien als leider van een Maastrichtse boevenbende die zeker 44 inbraken, overvallen en autodiefstallen pleegde.

Bijzonder aan de zaak is dat de zeven andere verdachten allemaal familieleden of vrienden van William zijn.

Lees ook: Justitie wil Maastrichtse familie jarenlang achter tralies

Criminele organisatie
Zoon Jerrel zit in het dossier, waar ook vrouw Marie en neef Bruur in terugkomen. Cecilia, Lisanne, Mike en Peter zijn vrienden van William. De rechter acht bewezen dat zij, of in ieder geval de meeste betrokkenen, een criminele organisatie vormden.

Overval op Domino's
De hoogste straf is echter voor William, vanwege zijn rol als leider én betrokkenheid bij de zwaarste feiten. Zo kan volgens de rechter onder meer worden bewezen dat hij betrokken was bij een gewapende overval op een Maastrichts filiaal van pizzeria Domino's. Dat gebeurde in december 2016.

Jaren cel
Mike moet, net als bendeleider William, zes jaar brommen. Jerrel heeft ruim vier jaar cel gekregen, terwijl Peter drie jaar gevangenisstraf moet uitzitten voor zijn aandeel. Bruur en Marie werden naar huis gestuurd met voorwaardelijke straffen. Cecilia moet een taakstraf doen, net als Lisanne.

Peer Szymkowiak, advocaat van leider William, laat weten in hoger beroep te gaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen