Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes jaar cel voor broedermoord Kerkrade

Geplaatst opdinsdag 22 september 2020 - 14:37

Willem V. (56) is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. V. gaat de cel in omdat hij zijn jongere broer Wim in Kerkrade om het leven heeft gebracht, in februari dit jaar.

Dat besloot de rechtbank in Maastricht dinsdag.

Doodslag
De rechter achtte bewezen dat Willem zijn broer opzettelijk om het leven heeft gebracht met een scherp mes. Tijdens een ruzie in een woonwagen in Kerkrade riep V. dat hij zijn broer wilde neersteken. Met kracht stak hij Wim in zijn bovenlichaam waardoor het mes doormidden brak. De rechter zag dit als doodslag. Volgens de rechtbank handelde V. ook niet uit noodweer.

Lees ook: Broedermoord Kerkrade: 'Ik ben geen monster'

Escalatie
Op 9 februari ging het mis tussen de twee broers. In een woonwagen aan de Sportstraat kregen Willem en Wim het met elkaar aan de stok. De ruzie escaleerde en V. stak zijn broer neer. V. belde zelf 112 en de hulpdiensten troffen de 49-jarige Wim hevig bloedend aan. Het slachtoffer overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Ruzie in kroeg
De verstandhouding tussen de broers was niet goed. V. was als de dood voor zijn jongere broer en moest 25 jaar lang voor hem op zijn tenen lopen. Dat bleek ook uit rapportage van de psycholoog. Volgens de psycholoog heeft V. zich nooit verzet tegen zijn broertje. Enkele weken voor de fatale steekpartij kregen Willem en Wim ruzie in een Kerkraadse kroeg. Uit camerabeelden, die de rechtbank heeft bekeken, werd duidelijk dat V. in elkaar geslagen werd door Wim. Vanwege het verleden van de verdachte hield de rechter rekening met de strafmaat.

V. en zijn advocaat Ivo van de Bergh hebben nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan.

Lees ook: Broedermoorden Parkstad: families verscheurd na messteken

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen