Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes ezels in Maasbree vergiftigd met vaatwasmiddel

Geplaatst opdonderdag 10 maart 2016 - 17:38

Zes ezels van ezelcamping In ’t Niet in Maasbree zijn vergiftigd met vaatwasmiddel. Dat meldt Dagblad de Limburger.

De doodsoorzaak kwam aan het licht na onderzoek van darm- en maagmonsters van één van de overleden ezels, Nelke.

Fosfaat
Onderzoekers van universiteit in Wageningen vonden onder meer hoge concentraties van fosfaat en succinaat. Ook andere bij de ezel aangetroffen stoffen komen voor in vaatwasmiddel.

De eigenaren van de camping, Wim en Lily van Enckevort, gaan aangifte doen bij de politie.

Begin februari troffen ze veertien ezels versuft aan in de wei. Een ingeschakelde dierenarts constateerde bij de dieren hartslagen van 80 in plaats van de normale 40, blaren op de tong en darmen die niet werkten.

Acht overlevenden
Behalve Nelke bezweken ook de ezels Kasimier, Carel, Sarabie, Nono en Gijs aan de gevolgen van de vergiftiging. De acht andere zieke ezels overleefden de vergiftiging en zijn inmiddels weer gezond.

De akelige dood van de ezels heeft niet alleen emotionele maar ook economische gevolgen voor In ‘t Niet. Bijna alle ezels gaan in het toeristische seizoen met campinggasten op pad voor een wandeling.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Inbrekers op heterdaad betrapt in Maasbree
Motief ontvoering meisje in Sevenum nog onduidelijk
Verdachten langer vast voor ontvoering meisje in Sevenum
Vijf vluchtelingen in koelcel vrachtwagen Maasbree
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen