Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zeperd in Dordrecht: gezapige generale Roda voor derby

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 21:51

Roda JC heeft zichzelf bepaald geen goede dienst bewezen door onderuit te gaan bij FC Dordrecht. De nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie bleek met 3-2 te sterk.

De Koempelclub kwam nog wel op voorsprong bij de laagvlieger, maar gaf het duel in het begin van de tweede helft volledig uit handen.

Initiatief
Het duel kwam moeilijk op gang en Roda moest toestaan dat de eerste kansjes voor de thuisploeg waren. Vervolgens namen de Kerkradenaren het initiatief echter over en creëerden zij een paar mogelijkheden. De formatie van Molenaar was beter, maar opereerde lange tijd te slordig om tot scoren te komen.

In het zadel
Een overtreding op Gyliano van Velzen hielp Roda echter in het zadel: de toegekende strafschop werd in de 38ste minuut zonder problemen verzilverd door clubtopscorer Mario Engels. Die 0-1 verdween een paar minuten later als sneeuw voor de zon toen Roda-goalie Radomir Novakovic mistastte op een hard schot van Thomas Schalekamp: 1-1. Simakala en Van Velzen verzuimden daarna nog vóór rust voor de 1-2 te tekenen.

Video: L1

Diep in de problemen
Roda begon belabberd aan het tweede bedrijf, want het werd al snel 2-1 door een schuiver van Jeremy Cijntje. Dordrecht drukte Roda alleen maar dieper in de problemen toen het binnen het uur ook 3-1 werd: Novakovic leek de derde Dordtse treffer nog te kunnen voorkomen, ware het niet dat Renny Smith het beslissende zetje gaf.

Aansluitingstreffer
Met enkele aanvallende wissels probeerde coach Molenaar het tij te keren. Waar Florian Loshaj het doel nog rakelings miste, kwam de aansluitingstreffer er een paar minuten voor tijd alsnog via Mart Remans. Een gelijkmaker bleek echter een brug te ver voor de geel-zwarten, die zichzelf daarmee ernstig tekort deden.

Derby
Roda JC staat voorlopig zevende in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week staat in Kerkrade de Zuid-Limburgse derby tussen Roda JC en MVV Maastricht op het programma.

Foto: Orange Pictures

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen