Overslaan en naar de inhoud gaan

Zendmastbrand Maasbree: verdachte (32) opgepakt

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 16:11

De recherche heeft dinsdagochtend een 32-jarige man uit Beringe opgepakt. Hij wordt verdacht van brandstichting aan de zendmast langs de A67 bij Maasbree, die begin mei plaatsvond.

Dat meldt de politie.

Brand
In de avond van 1 mei kwam rond 22:30 uur een melding binnen van de brand bij een zendmast langs de snelweg A67. De brandweer Limburg-Noord rukte uit met twee wagens.

Lees ook: Brandweer rukt uit voor brandje zendmast Maasbree

Dankzij tips over de donkerkleurige auto van de verdachte kwam de man in beeld bij het onderzoeksteam. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij in samenwerking met de Landelijke Eenheid zal worden verhoord.

Zendmastbranden
In de afgelopen tijd stonden tientallen zendmasten in Nederland in brand. De branden zijn vermoedelijk allemaal aangestoken door tegenstanders van het 5G-netwerk dat eraan zit te komen. De tegenstanders vrezen gezondheidsklachten door het mobiele telefonienetwerk.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen