Overslaan en naar de inhoud gaan

Zendmastbrand Maasbree: donkerkleurige vluchtauto gezocht

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 10:32

Een donkerkleurige auto is kort na de brandstichting bij een zendmast in Maasbree weggereden.

Met die informatie komt de politie na drie weken onderzoek naar buiten, zodat het publiek kan helpen bij het identificeren van de auto en de mogelijke vluchtroute.

Zandweg
In de late avond van vrijdag 1 mei werd brand gesticht in de zendmast bij parkeerplaats Deersels aan de A67. Na politieonderzoek blijkt nu dat iemand een auto heeft gezien die vlak na de brand om 22:30 uur via een zandweg is weggereden.

Lees ook: Politie gaat uit van brandstichting in zendmast

Richting centrum of N277?
De politie denkt een deel van de route die de auto reed te weten. Aan het einde van het zandweggetje is de auto de Eerselsberg opgereden en de bestuurder reed vervolgens via de Sevenumsedijk naar de Tongerseweg. Vanaf daar weet de politie niet of de auto is afgeslagen richting het centrum van Maasbree of naar de Middenpeelweg (N277).

Situatieschets zendmastbrand Maasbree (22 mei 2020)
De politie deelde deze situatieschets
Foto: Politie

5G
De afgelopen tijd waren er meerdere branden in zendmasten, verspreid over het land. Die in Maasbree was de 22e in de reeks. De politie heeft tot nu toe drie verdachten aangehouden. De brandstichtingen zijn mogelijk acties tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Actievoerders menen dat de straling van antennes slecht is voor gezondheid en milieu. Hiervoor bestaat geen bewijs.

Lees ook: Daders zendmastbrand Maasbree nog voortvluchtig

De politie gaat naast het online verspreiden van de getuigenoproep ook posters ophangen in het gebied rondom de zendmast. Omwonenden krijgen via Burgernet bericht om informatie en eventueel beeldmateriaal te delen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen