Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zendmast bij zwembad Sittard bijna helemaal afgebrand

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 11:36

Een zendmast aan een bospad in Sittard is zondagochtend tot bijna helemaal bovenin afgebrand.

De brandweer werd om 9:30 uur opgeroepen om naar de Sportcentrumlaan te gaan.

Rookontwikkeling
De zendmast, die in de buurt van het zwembad staat, is tot bijna helemaal boven afgebrand, laat een correspondent weten. Op de grond stonden de kabels naar de kasten nog in brand. Dat zorgde voor de nodige rookontwikkeling.

CO2-blusser
De brandweer heeft met een CO2-blusser de ergste vlammen gedoofd. De brandende kabels op de grond worden uit elkaar gehaald en met schuim geblust.

De omgeving is afgezet, omdat de mast door de brand nog heet is. Waarschijnlijk is kortsluiting de oorzaak van de brand.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen