Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zelfvoorzienende hotels in trek bij ondernemers

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 14:53

Verschillende ondernemers hebben al interesse getoond in de eco-capsule, een zelfvoorzienende hotelkamer, die overal kan worden geplaatst.

Onder meer de eigenaren van de Gerardushoeve in Heijenrath en het Drielandenpunt bij Vaals willen de capsule huren om klanten de kans te geven erin te overnachten.

80.000 euro
De eco-capsule werd zondag gepresenteerd in Reijmerstok tijdens de hopoogstdagen. Op dit moment is er nog maar één capsule, maar dat moeten er volgend jaar al drie zijn. Ze kosten 80.000 euro per stuk en zijn ontwikkeld in Bratislava.

Lees ook: Politiek steunt plan zelfvoorzienende hotelkamers

Video: L1/1Limburg

Noordpool
Door zonnepanelen op het dak en een kleine windturbine ernaast zorgen ze voor hun eigen energie. Ook vangen ze regenwater op waardoor er gedoucht kan worden. Het water is door een zuivering ook drinkbaar. "Ook de temperatuur kunnen we regelen, van ver onder nul tot extreem warm. Je zou hem ook op de noordpool kunnen zetten", zegt initiatiefnemer Andre Köppen.

Bij wijze van proef hebben de eerste mensen er al in geslapen.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen