Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelfvoorzienende hotels in trek bij ondernemers

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 14:53

Verschillende ondernemers hebben al interesse getoond in de eco-capsule, een zelfvoorzienende hotelkamer, die overal kan worden geplaatst.

Onder meer de eigenaren van de Gerardushoeve in Heijenrath en het Drielandenpunt bij Vaals willen de capsule huren om klanten de kans te geven erin te overnachten.

80.000 euro
De eco-capsule werd zondag gepresenteerd in Reijmerstok tijdens de hopoogstdagen. Op dit moment is er nog maar één capsule, maar dat moeten er volgend jaar al drie zijn. Ze kosten 80.000 euro per stuk en zijn ontwikkeld in Bratislava.

Lees ook: Politiek steunt plan zelfvoorzienende hotelkamers

Video: L1/1Limburg

Noordpool
Door zonnepanelen op het dak en een kleine windturbine ernaast zorgen ze voor hun eigen energie. Ook vangen ze regenwater op waardoor er gedoucht kan worden. Het water is door een zuivering ook drinkbaar. "Ook de temperatuur kunnen we regelen, van ver onder nul tot extreem warm. Je zou hem ook op de noordpool kunnen zetten", zegt initiatiefnemer Andre Köppen.

Bij wijze van proef hebben de eerste mensen er al in geslapen.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen