Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelfvoorzienende hotels in trek bij ondernemers

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 14:53

Verschillende ondernemers hebben al interesse getoond in de eco-capsule, een zelfvoorzienende hotelkamer, die overal kan worden geplaatst.

Onder meer de eigenaren van de Gerardushoeve in Heijenrath en het Drielandenpunt bij Vaals willen de capsule huren om klanten de kans te geven erin te overnachten.

80.000 euro
De eco-capsule werd zondag gepresenteerd in Reijmerstok tijdens de hopoogstdagen. Op dit moment is er nog maar één capsule, maar dat moeten er volgend jaar al drie zijn. Ze kosten 80.000 euro per stuk en zijn ontwikkeld in Bratislava.

Lees ook: Politiek steunt plan zelfvoorzienende hotelkamers

Video: L1/1Limburg

Noordpool
Door zonnepanelen op het dak en een kleine windturbine ernaast zorgen ze voor hun eigen energie. Ook vangen ze regenwater op waardoor er gedoucht kan worden. Het water is door een zuivering ook drinkbaar. "Ook de temperatuur kunnen we regelen, van ver onder nul tot extreem warm. Je zou hem ook op de noordpool kunnen zetten", zegt initiatiefnemer Andre Köppen.

Bij wijze van proef hebben de eerste mensen er al in geslapen.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen