Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelfvoorzienende hotels in trek bij ondernemers

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 14:53

Verschillende ondernemers hebben al interesse getoond in de eco-capsule, een zelfvoorzienende hotelkamer, die overal kan worden geplaatst.

Onder meer de eigenaren van de Gerardushoeve in Heijenrath en het Drielandenpunt bij Vaals willen de capsule huren om klanten de kans te geven erin te overnachten.

80.000 euro
De eco-capsule werd zondag gepresenteerd in Reijmerstok tijdens de hopoogstdagen. Op dit moment is er nog maar één capsule, maar dat moeten er volgend jaar al drie zijn. Ze kosten 80.000 euro per stuk en zijn ontwikkeld in Bratislava.

Lees ook: Politiek steunt plan zelfvoorzienende hotelkamers

Video: L1/1Limburg

Noordpool
Door zonnepanelen op het dak en een kleine windturbine ernaast zorgen ze voor hun eigen energie. Ook vangen ze regenwater op waardoor er gedoucht kan worden. Het water is door een zuivering ook drinkbaar. "Ook de temperatuur kunnen we regelen, van ver onder nul tot extreem warm. Je zou hem ook op de noordpool kunnen zetten", zegt initiatiefnemer Andre Köppen.

Bij wijze van proef hebben de eerste mensen er al in geslapen.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen