Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelfgebouwde buggy gestolen bij Venlose zorgcampus

Geplaatst opdonderdag 25 oktober 2018 - 18:55

Een door een jongen van een zorgcampus zelfgebouwde buggy is gestolen vanaf het Floriadeterrein in Venlo.

Dat meldt Omroep Venlo.

Zorginstelling
De gemotoriseerde skelter was door Firmin Jeurissen zelf gemaakt bij Spirare, een instelling voor autistische of hoogbegaafde jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere onderwijs. Op het Floriadeterrein heeft Spirare een campus, waar zo'n 80 jongeren worden begeleid naar onderwijs, een eigen bedrijf of een baan.

Uniek
Firmin bouwde daar samen met zijn coach en vrienden aan de unieke buggy, waarvoor hij de onderdelen zelf bij elkaar sprokkelde. Het voertuig stond gestald in een afgesloten paviljoen van de wereldtuinbouwtentoonstelling uit 2012, maar is daar gestolen.

Spirare heeft aangifte gedaan van diefstal. Firmin hoopt vooral dat de buggy wordt teruggevonden, omdat het voertuig voor hem vooral emotioneel van grote waarde is.

Foto: Ruud van Broekhoven (Omroep Venlo)

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen