Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelfgebouwde buggy gestolen bij Venlose zorgcampus

Geplaatst opdonderdag 25 oktober 2018 - 18:55

Een door een jongen van een zorgcampus zelfgebouwde buggy is gestolen vanaf het Floriadeterrein in Venlo.

Dat meldt Omroep Venlo.

Zorginstelling
De gemotoriseerde skelter was door Firmin Jeurissen zelf gemaakt bij Spirare, een instelling voor autistische of hoogbegaafde jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere onderwijs. Op het Floriadeterrein heeft Spirare een campus, waar zo'n 80 jongeren worden begeleid naar onderwijs, een eigen bedrijf of een baan.

Uniek
Firmin bouwde daar samen met zijn coach en vrienden aan de unieke buggy, waarvoor hij de onderdelen zelf bij elkaar sprokkelde. Het voertuig stond gestald in een afgesloten paviljoen van de wereldtuinbouwtentoonstelling uit 2012, maar is daar gestolen.

Spirare heeft aangifte gedaan van diefstal. Firmin hoopt vooral dat de buggy wordt teruggevonden, omdat het voertuig voor hem vooral emotioneel van grote waarde is.

Foto: Ruud van Broekhoven (Omroep Venlo)

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen