Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zelfdoding docent Broekland Hoensbroek na alcoholincident

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2015 - 6:23

Op het Broekland College in Hoensbroek is verslagen gereageerd op de dood van een 46-jarige docent. De man, die sinds vrijdag werd vermist, is zondag nabij Genk in België dood aangetroffen.

Volgens de politie gaat het om zelfdoding. Vorige week waren school en politie een onderzoek gestart naar een mogelijk incident waar de docent bij betrokken was. Het voorval, waarbij alcohol in het spel was, had zich kort daarvoor voorgedaan in Barcelona, tijdens een schoolreisje. Enkele leerkrachten en leerlingen hadden het bij de school gemeld.

'Geen verband'
Directievoorzitter van de LVO Parkstadscholen Frank Schings zegt, in weerwil van de vele geruchten die onmiddellijk de ronde deden, niet uit te gaan van een verband tussen de meldingen over het incident en de suïcide. In de twintig jaar dat de man lesgaf op het Broekland, zijn er volgens Schings nooit problemen gemeld.

Onderzoek
De meldingen over het incident in Barcelona waren voor de school wel aanleiding een onderzoek te starten. Daar is ook de politie bij betrokken. Er is geen aangifte gedaan. De politie onderzocht, naar aanleiding van de melding met betrekking tot 'een veilige leeromgeving', of er überhaupt sprake was van een strafbaar feit, aldus een politiewoordvoerster.

Depressieve toestand
De leraar verliet vrijdag zijn woning in Hoensbroek in depressieve toestand, meldde de politie in een vermissingsbericht. Van mogelijke geestelijke nood was op school, waar de man vorige week gewoon heeft gewerkt, niets bekend, zegt Schings.

Lees meer in de Limburgse kranten van maandag.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Studenten starten petitie om docent te behouden
Laatste adoptiegraf Margraten toegekend
Dode man op straat in Heerlen na zelfdoding
School Onderwijs Kind
Bibliotheek in Heerlen schenkt boeken aan AZC
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen