Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelfde vijf partijen aan zet in Beek

Geplaatst opmaandag 5 maart 2018 - 2:08

Dezelfde vijf partijen als in 2014 doen mee. Er zijn geen nieuwelingen. Beek kende de afgelopen raadsperiode een coalitiewissel.

Oude rot Van Es
De coalitiepartij BBB-NDB (Burgerbelangen Beek-Nieuwe Democraten Beek) kiest grotendeels voor zittende wethouders en raadsleden in de kop van de lijst. Wethouder Thijs van Es is voor vierde keer lijsttrekker. Nieuw is op plaats vier is Anita Boekelman, nu nog commissielid.

Limburg_stemt

Oude bekenden CDA
Het CDA heeft de vier zittende raadsleden en één van haar twee wethouders, Hub Hodzelmans, op de eerste vijf plaatsen staan. Wethouder Jean Wachelder is lijstduwer. Hoogste nieuwkomer is een jongere, Michael Theuns, op zes. Theuns is persoonlijk medewerker van gedeputeerde Hubert Mackus.

Vernieuwing PB en VVD
Progressief Beek (PB) en de VVD hebben nieuwe lijsttrekkers. Bij PB is dat Eric Heitzer, bij de VVD Ghislen Nysten. De nummer één van 2014 bij PB, Stan Nijsten, staat nu pas op de zevende plek. Nijsten was in 2014 - hij was toen 23 - het jonge, nieuwe gezicht van PB. De VVD zegt met Nysten te kiezen voor verjonging en vernieuwing.

Senioren
Bij Senioren Belang Beek vormen de huidige twee raadsleden Roel Hoogeboom en Adri Hellenbrand de kop van de lijst. De partij deed in 2014 voor het eerst mee.

Coalitiewissel
In oktober 2015 viel de coalitie van BBB-NDB en Progressief Beek. Aanleiding was de opgelopen spanningen over de uitvoering van de drie decentralisaties (jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen) en de ontwikkeling van dorpsvisies. Binnen een maand was er een nieuwe coalitie van BBB-NDB en CDA. Beide partijen leveren twee wethouders.

Samenstelling huidige gemeenteraad
17 zetels
BBB-NDB 6
CDA 4
Progressief Beek 4
Senioren Belang Beek 2
VVD 1

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten