Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zelf geknutseld atelier kunstenaar Echt moet weg

Geplaatst opzondag 17 september 2017 - 16:52

Een afdekzeil van een tientje levert een kunstenaar uit Echt mogelijk een dwangsom op van 7500 euro.

Pé Thomassen bouwde met behulp van het felblauwe zeil een provisorisch atelier in zijn achtertuin. Na klachten van de buurt, heeft de gemeente besloten dat de constructie moet worden afgebroken.

Thomassen heeft driekwart van zijn achtertuin overkapt met behulp van het dekzeil van ongeveer 25 vierkante meter.

Dwangsom
Naar eigen zeggen heeft hij geen geld om een stenen aanbouw te maken. De welstandscommissie van de gemeente Echt-Susteren kreeg minimaal één klacht van omwonenden en voerde een inspectie uit. Volgens de gemeente is het bouwsel gemaakt van 'armoedig materiaal, dat onevenredig lelijk is ten opzichte van de bebouwing eromheen'. En dus moet Thomassen het zaakje verwijderen op last van een forse dwangsom.

Vervangende ruimte
"Ik vind het een mooie constructie. Ja, ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat vindt. Maar ik ben niemand tot last. Ik vind het jammer dat mensen eerst bij de gemeente hebben geklaagd en niet rechtstreeks bij mij", redeneert Thomassen. "Als dit bouwwerk weg moet, hoop ik dat de gemeente mij een vervangende ruimte kan aanbieden, bijvoorbeeld in een leegstaand pand."

Niet reageren
Thomassen tekende bezwaar aan tegen het voornemen van de gemeente Echt-Susteren. Woensdag mag hij zijn kant van het verhaal toelichten. Daarna beslist de gemeente of de procedure wordt voortgezet. Dan wordt ook duidelijk wanneer het bouwsel uiterlijk weg moet zijn. In afwachting van het gesprek van woensdag, wil de gemeente nu niet reageren.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg verkiezingen
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Groene Loper Bezoek Koning Willem-Alexander
Uitgelicht
De koning bezoekt de A2-tunnels in Maastricht

Op 29 maart brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan de Groene Loper in Maastricht.
Volg 1Limburg en L1 voor alle informatie rondom dit bezoek.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen