Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeldzame roze spreeuw lokt meutes vogelaars naar Maasband

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 14:58

De zeldzame roze spreeuw heeft ervoor gezorgd dat Maasband werd overspoeld door vogelspotters.

Tientallen vogelaars, gewapend met camera's en verrekijkers, zijn de afgelopen dagen naar het Steinse Maasdorp getrokken.

Fraai foeragerend
Vogelliefhebbers hebben foto's van de zeldzame vogel op spotterswebsites Waarneming.nl en Dutchbirding.nl geplaatst. Op laatstgenoemde website wordt zeer enthousiast gereageerd op het vogeltje. "Onze gebeden zijn verhoord", schrijft Max Berlijn. Hij moest drie keer naar Maasband gaan om uiteindelijk een glimp op te vangen van de roze spreeuw. 's Avonds was het prijs. Toen zag de vogelaar hem "erg fraai foeragerend in een weiland."

Ook is er een video op YouTube geplaatst waar te zien is hoe de vogel tussen de grazende koeien huppelt.

Zeldzaam
Volgens de vogelbescherming is de roze spreeuw één van de fraaiste vogels om te zien in Nederland. Ze worden weliswaar jaarlijks gespot, maar zijn zeer zeldzaam.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen