Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeldzame roze spreeuw lokt meutes vogelaars naar Maasband

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 14:58

De zeldzame roze spreeuw heeft ervoor gezorgd dat Maasband werd overspoeld door vogelspotters.

Tientallen vogelaars, gewapend met camera's en verrekijkers, zijn de afgelopen dagen naar het Steinse Maasdorp getrokken.

Fraai foeragerend
Vogelliefhebbers hebben foto's van de zeldzame vogel op spotterswebsites Waarneming.nl en Dutchbirding.nl geplaatst. Op laatstgenoemde website wordt zeer enthousiast gereageerd op het vogeltje. "Onze gebeden zijn verhoord", schrijft Max Berlijn. Hij moest drie keer naar Maasband gaan om uiteindelijk een glimp op te vangen van de roze spreeuw. 's Avonds was het prijs. Toen zag de vogelaar hem "erg fraai foeragerend in een weiland."

Ook is er een video op YouTube geplaatst waar te zien is hoe de vogel tussen de grazende koeien huppelt.

Zeldzaam
Volgens de vogelbescherming is de roze spreeuw één van de fraaiste vogels om te zien in Nederland. Ze worden weliswaar jaarlijks gespot, maar zijn zeer zeldzaam.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen